Simeronie Dobbe
Ik ben in 1985 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck.
In 1988 ben ik gestart met de praktijk in Houten. Mijn affiniteit is vooral gaan liggen bij psychosomatische, oftewel spanningsgerelateerde klachten. In 2014 heb ik hiervoor de post-HBO opleiding tot Psychosomatisch oefentherapeut afgerond. Tevens ben ik gespecialiseerd in slaapproblematiek en gecertificeerd slaapoefentherapeut. Daarnaast begeleid ik mensen met chronische pijnklachten (Netwerk Chronische Pijn) en mensen met ALK (aanhoudende lichamelijke klachten).

Ik streef er altijd naar om een betrokken, deskundige, ontspannen en persoonlijke sfeer te creëren. Door oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon voor mij, ga ik samen op zoek naar de kern, de oorzaak van de klacht. Soms is dit puur lichamelijk en ligt de oorzaak bijvoorbeeld bij een verkeerde manier van bewegen. Vaak ontstaan lichamelijke klachten echter doordat iemand, om wat voor reden dan ook, overbelast of uit balans is geraakt. Langdurige stress, angst of vermoeidheid kan zich dan gaan uiten in lichamelijke klachten als hoofdpijn, gespannen rug-, nek- of schouderspieren of hyperventilatie. Iemand bewust maken van de klacht en iemand vervolgens leren om vaak met kleine, simpele veranderingen en oefeningen om mentaal weer in balans te komen vind ik erg mooi en de kracht van mijn vak.

Als oefentherapeut Mensendieck word je ‘allround’ opgeleid. Dat wil zeggen dat wij de meest uiteenlopende ziektebeelden kunnen behandelen (zie: Voor wie?). Toch zijn er in de loop der jaren “specialisaties” in mijn werk ontstaan. Dit gebeurt door het volgen van bijscholingen, maar ook door het aanbod van patiënten.

Mijn specialisaties zijn:

  • Spanningsklachten
  • Surmenage / burn-outklachten
  • Hyperventilatie
  • Slaapproblematiek
  • Nek-schouderklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • CANS (RSI)
  • Lage rugklachten
  • Bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap
  • Incontinentieklachten
  • Osteoporose
  • Zwangerschapsbegeleiding

Als oefentherapeut Mensendieck ben ik aangesloten bij de VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck) en heb ik kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom werk ik continue aan kwaliteitsverbetering en deskundigheidsbevordering door bij- en nascholing te volgen, naar cursussen en symposia te gaan en vakliteratuur bij te houden. Tevens neem ik deel aan een IOP: Intercollegiaal Overleg Psychosomatiek.
Ik voldoe aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep oefentherapie Mensendieck die noodzakelijk zijn voor registratie in het landelijk Kwaliteitsregister Paramedici. Dit wordt elke 5 jaar opnieuw getoetst aan de hand van gevolgde scholing, intercollegiale toetsing en werkervaring.

Ik doe mee met NIVEL Zorgregistratie eerste lijn. Ik lever (anonieme) zorggegevens aan het NIVEL, met inachtneming van de bescherming van de privacy van patiënten. Met die gegevens wordt onderzoek gedaan om de gezondheid en de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren.
Als u bezwaar heeft tegen het gebruik van uw gegevens kunt u dit mij laten weten. In dat geval worden uw gegevens niet gebruikt voor NIVEL zorgregistraties.

Meer informatie over NIVEL Zorgregistraties?
Voor vragen kunt u contact opnemen:
Mail:                  zorgregistratie@nivel.nl
Telefonisch:       030 272 98 14
Website:           www.nivel.nl/zorgregistraties