Zwanger! Gefeliciteerd!!
Naast alles wat je moet gaan regelen rond de komst van je kindje, vraagt je lichaam extra zorg en aandacht.

Oefentherapie Mensendieck maakt mensen bewust van hun houding en manier van bewegen. Door juiste houding- en bewegingsgewoonten aan te leren, kun je klachten voorkomen, verminderen en/of laten verdwijnen. Tijdens de zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in het lichaam. Oefentherapie kan je helpen goed met deze veranderingen om te gaan. Ook leer je de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aan de zwangerschap aan te passen, dat je houding en beweging zo optimaal mogelijk zijn tijdens en na de zwangerschap. Om de belasting en belastbaarheid in evenwicht te houden en eventueel optredende klachten zo snel mogelijk te signaleren en te behandelen, zodat je zo fit mogelijk je zwangerschap doorkomt.

Je kunt een individuele cursus op maat volgen, alleen of met een vriendin. Op basis van persoonlijke wensen wordt het programma in onderling overleg vastgesteld, meestal als voorbereiding op de ontsluitingsfase en persfase.

Het is tevens mogelijk om alleen met je partner de partnerles te volgen (‘s avonds). De kosten hiervan bedragen € 110,-  (1,5 uur).

Ook na de bevalling kan het zeer zinvol zijn een cursus te volgen om die spieren te gaan trainen die het zwaar hebben gehad tijdens de zwangerschap en /of bevalling.

Bij klachten tijdens of na de zwangerschap, kun je je aanmelden voor therapie.

Indien je interesse hebt kun je een mail sturen naar simeronie@mensendieckhouten.nl